ΑΕΡΟΔΡΌΜΙΟ

2017-11-30

Η πόλη της Κωνσταντινούπολης εξυπηρετείται από Δύο Αεροδρόμια:

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Ατατούρκ (TAV) το οποίο εξυπηρετεί την ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.
Βρίσκεται 28 χλμ. δυτικά της Κωνσταντινούπολης.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν(ISG) το οποίο εξυπηρετεί την ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης

Διεθνές Αεροδρόμιο Atatürk (Τούρκικα: İstanbul Atatürk Havalimanı)

Βασικός διεθνής αερολιμένας που εξυπηρετεί την Κωνσταντινούπολη, την Τουρκία, Λειτουργεί από το 1924 και βρίσκεται στο Yeşilköy, στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης, είναι 24 χλμ δυτικά του κέντρου της πόλης. Το 1980, ο αερολιμένας μετονομάστηκε σε διεθνή αερολιμένα Ατατούρκ προς τιμήν του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τον ιδρυτή και πρώτου Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας. Το 2012 εξυπηρέτησε 45 εκατομμύρια επιβάτες, 20ό στην κατάταξη των αερολιμένων με τις περισσότερες μεταφορές επιβατών στον κόσμο.Το τουρκικό Επιμελητήριο των Πολιτικών Μηχανικών παρουσιάζει το διεθνή αερολιμένα Ατατούρκ ως έναν από τους πενήντα άθλους αρχιτεκτονικών έργων στην Τουρκία, Το 2013 στα βραβεία της Air Transport News απονέμεται στον αερολιμένα της Κωνσταντινούπολης Ατατούρκ ο τίτλος του "αεροδρομίου της χρονιάς". Διαθέτει 2 Terminal που συνδέονται μεταξύ τους μέσω πεζοδιαδρόμου με κυλιόμενες σκάλες και κυλιόμενους διαδρόμους.

Οδικώς

Η λεωφόρος Kennedy Caddesi εκτείνεται κατά μήκος της ακτογραμμής και οδηγεί απευθείας από το κέντρο της Κωνσταντινούπολης στο αεροδρόμιο.

Στις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται στο Διεθνές Αεροδρόμιο Atatürk της Κωνσταντινούπολης περιλαμβάνονται οι: Airport VIP, Alamo, Avis, Budget, Dollar, Europcar, Hertz, National, Sixt και Thrifty, καθώς και μια σειρά από τοπικές εταιρείες. Τα γκισέ βρίσκονται στον χώρο αφίξεων και των δύο τερματικών αεροσταθμών, αμέσως μετά τον χώρο παραλαβής αποσκευών.

Λεωφορείο

Υπάρχουν λεωφορεία από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ιστότοπο IETT . Η διαδρομή προς το κέντρο της πόλης διαρκεί 40-50 λεπτά και οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από τις 10TL λίρες Τουρκίας.

Ταξί

Υπάρχουν διαθέσιμα ταξί , ή και τα λεγόμενα dolmuş(ταξί συνεπιβίβασης), έξω από τους τερματικούς αεροσταθμούς. Το κόμιστρο για προορισμούς στην πόλη είναι 40 λίρες Τουρκίας περίπου και η διαδρομή διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Μετρό

Η γραμμή M1 του μετρό συνδέει το Διεθνές Αεροδρόμιο Atatürk της Κωνσταντινούπολης με διάφορους προορισμούς στο κέντρο της πόλης και στα προάστια. Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 1-3 λίρες Τουρκίας ανάλογα με τον προορισμό.

Διαβάστε ακόμα top10SIF Kωνσταντινούπολη
Περισσότερες πληροφορίες στις ταξιδιωτικές ιστορίες μου:
Η δικιά μου Κωνσταντινούπολη!!
Κωνσταντινούπολη:3 μήνες μετά το πραξικόπημα!
© 2017 Το ταξιδιωτικό blog travelSIF Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!