Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου

2017-11-30

Φιλοξενώντας περισσότερα από 2.000 έργα τέχνης, η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου αποτελεί το μεγαλύτερο μουσείο τέχνης στη Μεγάλη Βρετανία και ταυτόχρονα ένα από τα πιο αξιόλογα του κόσμου.Ιδρύθηκε το 1824 και αρχικά φιλοξένησε μία συλλογή 38 πινάκων που αγοράστηκε από τον τραπεζίτη Τζον Τζούλιους Ανγκερστάιν. Η συλλογή εκτέθηκε αρχικά στο σπίτι του τραπεζίτη, μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο κτίριο για τη στέγασή της. Τελικά το 1831 αποφασίστηκε η κατασκευή κτιρίου στην πλατεία Τραφάλγκαρ, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμη.Αν και αρχικά το κτίριο καταλάμβανε πολύ μικρότερη έκταση, με διάφορες προσθήκες που πραγματοποιήθηκαν, πλέον οι αίθουσες της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου καταλαμβάνουν συνολικά 46.396 τ.μ.

Σε αυτά περιλαμβάνονται 18 αίθουσες, όπου εκτίθενται έργα χρονολογούμενα από από το 13ο έως και τον 20ό αιώνα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν φιλοτεχνηθεί από μεγάλους ζωγράφους του δυτικού πολιτισμού, πολλών διαφορετικών καλλιτεχνικών ρευμάτων.Ειδικά αφιερώματα, περιοδικές εκθέσεις καθώς και ειδικές ξεναγήσεις για παιδιά, κάνουν την επίσκεψη στην Πινακοθήκη ακόμη πιο συναρπαστική. Εκτός από την έκθεση των έργων τέχνης, διατίθεται κατάστημα με αναμνηστικά, καφέ και εστιατόριο. Μία μόνο επίσκεψη δεν αρκεί για να δει κανείς όλα τα έργα της Εθνικής Πινακοθήκης - μπορείτε ωστόσο να πάρετε μία ιδέα από την ιστοσελίδα της, όπου δίνεται η δυνατότητα ψηφιακής περιήγησης.

Με το μετρό από την στάση Charing Cross (γραμμές Bakerloo και Northern) θα μεταβείτε στην πλατεία Τραλφάγκαρ, όπου βρίσκεται η Εθνική ΠινακοθήκηΑνοιχτά : καθημερινά 10πμ-6μμ , Παρασκεύη 10πμ-9μμ

Διαβάστε ακόμα Top10SIF Λονδίνο
Περισσότερες πληροφορίες στην ταξιδιωτική ιστορία μου "[Hλιόλουστο]Λονδίνο τον Απρίλιο!!! και Φωτο-ιστορια Εδιμβουργο-Λονδινο"
© 2017 Το ταξιδιωτικό blog travelSIF Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!