ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

2017-11-30

Tube:

Το μετρό του Λονδίνου , γνωστό ως «Tube», είναι το παλαιότερο και το πιο εκτεταμένο υπόγειο σύστημα στον κόσμο. Το δίκτυο των 12 γραμμών χωρίζεται σε έξι ζώνες, καθορίζοντας την τιμή των εισιτηρίων. Μια προπληρωμένη ηλεκτρονική κάρτα Oyster είναι ο φθηνότερος τρόπος για να ταξιδέψετε γύρω από το Λονδίνο, απευθυνθείτε σε ένα σταθμό του υπόγειου σιδηρόδρομου για λεπτομέρειες. Σε περίπου 130 σταθμούς του μετρό του Λονδίνου υπάρχει Wi-Fi πρόσβαση στο internet με προπληρωμένη υπηρεσία .

Λεωφορεία

Όλες οι διαδρομές των λεωφορείων του Λονδίνου κοστίζουν το ίδιο. Σε πολλές διαδρομές, τα εισιτήρια πρέπει να αγοραστούν πριν την επιβίβαση, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα δελτίο με έξι εισιτήρια ή μία προπληρωμένη κάρτα Oyster εκ των προτέρων από πρακτορεία εφημερίδων και τους σταθμούς του υπόγειου σιδηρόδρομου εξασφαλίζοντας μειωμένες τιμές. Υπάρχει επίσης το ημερήσιο πάσο για λεωφορεία. Επιπλέον επιλογή είναι η ημερήσια ή τριήμερη κάρτα διαδρομών (travelcard) η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λεωφορεία και στο μετρό του Λονδίνου, και οι κάτοχοι λαμβάνουν εκπτώσεις στις υπηρεσίες μεταφοράς στον ποταμό.

Thames Clippers

Προσφέρει μετακινήσεις στον ποταμό με φέρι, με διαδρομές μεταξύ Savoy Pier (κεντρικό στο Embankment) και Royal Arsenal Woolwich Pier, με στάσεις συμπεριλαμβανομένων τις προβλήτες Canary Wharf Pier, Greenwich Pier και το London Bridge City Pier. Επίσης υπάρχει και ταχύπλοο σκάφος με διαδρομή από το Λιμάνι του Τσέλσι προς τα δυτικά μέχρι το Blackfriars.

Τελεφερίκ

Ένα νέο τελεφερίκ που περνάει πάνω από τον Τάμεση άνοιξε το καλοκαίρι του 2012, συνδέοντας τη χερσόνησο Greenwich στα νότια με τα Royal Docks στα ανατολικά. Συνδέει το O2 με το ExCel Centre, η διαδρομή διαρκεί μόλις πέντε λεπτά. Κάθε τελεφερίκ μπορεί να μεταφέρει 10 επιβάτες, με 34 συνολικά τελεφερίκ. Το τελεφερίκ λειτουργεί καθημερινά.

Σιδηροδρομικός

Ο υπόγειος σιδηρόδρομος Crossrail είναι υπό κατασκευή, και έχει προγραμματιστεί να ανοίξει το 2018. Αυτή η σιδηροδρομική σύνδεση θα τρέχει ανατολικά προς τα δυτικά κάτω από το κεντρικό Λονδίνο και υπόσχεται να προσφέρει ταχύτερες διαδρομές στην πόλη. Με την ολοκλήρωση, θα ξεκινήσει η κατασκευή μίας δεύτερης υπόγειας γραμμής, η γραμμή Chelsea-Hackney, η οποία θα εκτείνεται από νοτιοδυτικά προς βόρειο-ανατολικά του Λονδίνο.

Ταξι

Μπορείτε να σταματήσετε τα "Μαύρα Ταξί" στο δρόμο ή να καλέσετε ταξί μέσω της Dial-a-Cab, τηλ: (020) 7426 3420) και της Radio Taxis, τηλ: (020) 7272 0272. Τα Minicabs πρέπει να καλούνται μόνο μέσω τηλεφώνου, αξιόπιστη εταιρεία θεωρείται η Addison Lee, τηλ: 0844 800 6677.

Οδήγηση

Υπάρχει ημερήσια χρέωση για τα οχήματα που εισέρχονται στη ζώνη χρέωσης κυκλοφοριακής συμφόρησης στο κεντρικό Λονδίνο από Δευτέρα έως Παρασκευή μεταξύ 07:00 και 18:00. Υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι στάθμευσης 24 ώρες το 24ωρο στα NCP γκαράζ και βρίσκονται γύρω από το Λονδίνο. Η στάθμευση στο κεντρικό Λονδίνο είναι εξαιρετικά δαπανηρή.

Ποδήλατα

Ποδήλατα δημόσιας χρήσης θα βρείτε σε πολλούς σταθμούς ποδηλάτων σε όλο το κεντρικό Λονδίνο. Τα ποδήλατα είναι διαθέσιμα με κάρτα μέλους ή με πληρωμή με την χρήση. Για μία πιο οικονομική λύση εγγραφείτε εδώ. Για περιστασιακή χρήση ενοικιάστε online, μέσω τηλεφώνου ή στους ίδιους τους σταθμούς ποδηλάτων. Τα ποδήλατα δημόσιας χρήσης είναι διαθέσιμα όλο το εικοσιτετράωρο και όλο το χρόνο, προσφέροντας έναν ξέγνοιαστη τρόπο για τους Λονδρέζους και τους τουρίστες να ταξιδέψουν και να απολαύσουν την πόλη.

Διαβάστε ακόμα Top10SIF Λονδίνο
Περισσότερες πληροφορίες στην ταξιδιωτική ιστορία μου "[Hλιόλουστο]Λονδίνο τον Απρίλιο!!! και Φωτο-ιστορια Εδιμβουργο-Λονδινο"
© 2017 Το ταξιδιωτικό blog travelSIF Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!