Μπλε Τζαμί ή Αχμέτ Τζαμί (Sultanahmet Camii)

2017-11-30

Το Μπλε Τζαμί της Κωνσταντινούπολης είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες της πόλης, με τους κλιμακωτούς υπερπολυτελής θόλους και τους μιναρέδες με μπαλκόνι να υψώνονται προς τον ουρανό.Το Μπλε Τζαμί χτίστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του σουλτάνου Αχμέτ Α΄ (1603-1617), ως απάντηση του Ισλάμ στην Αγία Σοφία, και παραμένει το σύμβολο και το κέντρο της θρησκευτικής λατρείας και το μοναδικό τζαμί της Κωνσταντινούπολης με έξι μιναρέδες.

Μπλε πλακάκια Ιζνίκ κυριαρχούν στο εσωτερικό, και το μπλε φως λάμπει μέσα από 250 παράθυρα. Το εσωτερικό του είναι εκπληκτική, από τον μεγάλο κεντρικό θόλο, σχεδιασμένο να τραβάει το βλέμμα προς τον ουρανό ως το μιχράμπ, κόγχη προσευχής, που περιέχει ένα κομμάτι του ιερής μαύρης πέτρας από τη Μέκκα.Το τζαμί χρησιμοποιείται από εκατοντάδες μουσουλμάνους ως χώρος λατρείας και προσευχής. Επισκέπτες όλων των θρησκειών μπορούν να εισέλθουν αρκεί να είναι ντυμένοι σεμνά, στην είσοδο προσφέρονται παντόφλες να φορέσετε, σακούλες για να βάλετε μέσα τα παπούτσια σας και μαντίλια για να σκεπάσουν τα μαλλιά τους οι γυναίκες.

Από την στάση του τράμ eminonu παίρνετε το τράμ (γραμμής Τ1Bağcılar) και κατεβαίνετε στη στάση Sultanahmet.Άνοιχτά Καθημερινά όλο το 24ωρο, εκτός των ωρών της προσευχής

Διαβάστε ακόμα top10SIF Kωνσταντινούπολη
Περισσότερες πληροφορίες στις ταξιδιωτικές ιστορίες μου:
Η δικιά μου Κωνσταντινούπολη!!
Κωνσταντινούπολη:3 μήνες μετά το πραξικόπημα!
© 2017 Το ταξιδιωτικό blog travelSIF Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!